AMSTERDAM - Nicola Formichetti, stylist van Lady Gaga en voormalig creatief directeur van magazine Dazed & Confused, geeft in een interview met het Franse tijdschrift WAD toe vroeger te hebben gestolen van ontwerper Vivienne Westwood.

In het interview vertelt hij vroeger een groot fan te zijn geweest van Vivienne Westwood. Daarom besloot Formichetti te gaan werken in één van haar winkels.

“Ik stal er een hoop dingen. Op een dag zei de manager: ‘Er hebben mensen gestolen. Vanaf nu wordt iedereen gecheckt voordat je de winkel verlaat’.” Hij werd uiteindelijk betrapt en ontslagen. “De manager schreeuwde: ‘Je mag hier nooit meer werken!’” 

Snaekte

Daarnaast was hij ook idolaat van de onlangs overleden ontwerper Alexander McQueen. “Ik sneakte zijn shows binnen in 1998. Het was een modeshock. Ik was gefascineerd.”

Vervolgens ontwikkelde de stylist stalkerneigingen. Hij postte dagenlang voor het kantoor van McQueen en spitte door zijn afvalcontainer. “Ik zocht naar fotokopieën en papieren die waren weggegooid. Ik hing veel rond op straat, ging niet naar school," aldus Formichetti.