AMSTERDAM – De branche voor plastische chirurgie in Zuid-Afrika hoopt dankzij het WK een golf aan medisch toerisme te kunnen binnenhengelen. De vrouw moet immers die weken ook wat te doen hebben.

De chirurgische industrie op het hele Afrikaanse continent pakt flink uit om de vrouwen mee te krijgen naar het voetbalgeweld.

Zo worden bij Africare Health naast chirurgische ingrepen safari’s en golfstages aangeboden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Bij Medi-Sculpt kun je je inschrijven voor een facelift- en safaripakket, waarbij je voor of na een botoxbehandeling het leeuwenreservaat ingaat en de kans krijgt giraffen te voeren.

Gevaren

Ondertussen waarschuwt de Britse vereniging voor plastische chirurgie voor de gevaren van ingrepen in het buitenland. Zo zou bij 80 procent van de cliënten complicaties optreden.

Denise Milner van Surgery Bliss stelt echter dat de medische expertise in Zuid-Afrika ‘excellent’ is. “Onze ziekenhuizen en chirurgen zijn van wereldklasse”, stelt ze.

De markt in Afrika is volgens Milner extra lucratief omdat de prijzen aldaar zo’n 40 a 50 procent lager liggen dan in het westen.