AMSTERDAM – In het Amsterdamse World Fashion Center werd zaterdagavond het mooiste Top Model of Colour gekozen. De 17-jarige Adout Mawien uit Den Haag werd door de jury unaniem als winnaar aangewezen.

De donkere was zo ingenomen met haar overwinning dat ze nauwelijks nog een woord kon uitbrengen en maar tranen van geluk bleef wegpinken, aldus modemagazine Grazia maandag.

Adout wint een contract bij het Engelse modellenbureau Mahogany Models.

Eerst

De jury van de opvallende modellenwedstrijd, die dit jaar voor het eerst gehouden werd, bestond uit catwalkcoach Mariana Verkerk , voormalig model Dionne Pool, Sola Oyebade van Mahogany Group UK, Tessy van Eerdewijk (L’Oréal), Hilmar Mulder (Grazia) , Amanda Rijff van Laura Mercier en fotograaf Ron Stam.

Actrice Jasmine Sendar, gehuld in een goudkleurige Percy-jurk, presenteerde de avond.

Show

In totaal 20 kandidaten waren uitgenodigd om deel te nemen aan de finale van Top Model of Colour 2010. De avond bestond uit een catwalkshow met een bikini-, jeans- en avondjurken ronde.

Na de jeansshow vielen 10 kandidaten af waarna de overige 10 beauty's de finale met de avondjurken mochten lopen.

Initiatiefnemer van de avond is Monica Halder, zij treedt met de exotische competitie in de voetsporen van Groot-Brittannië, waar de wedstrijd al jaren gehouden wordt.

"Nederland is een heel multicultureel land en er lopen zó veel mooie donkere en halfbloedmeiden rond, dat ik verbaasd was dat het nog niet eerder was georganiseerd", aldus Halder. "Staat kleding mooier op blanke vrouwen? Welnee! Kopen blanke mensen meer kleding dan donkere? Welnee! Ik vind dat er gewoon meer aandacht moet zijn voor getinte modellen."


Top Model of Colour