AMSTERDAM – Publiciteitsstunt of niet: de fascinatie voor plus-size modellen lijkt voorlopig nog niet op zijn eind. Na V Magazine, die een volledige editie wijdde aan de vollere vrouw, zet nu ook de Franse Elle een heel nummer in het teken van rondingen.

Paradepaardje van het aprilnummer is model Tara Lynn, die ook al te zien was in de ‘Size Issue’ van V Magazine. Vastgelegd door fotograaf David Oldham, prijkt de voluptueuze brunette in een witte catsuit op de cover. Daarmee houdt de aandacht voor Lynn nog niet op: het model neemt eveneens een twintig pagina’s tellende editorial voor rekening.

De opvallendste foto hiervan betreft ongetwijfeld de naaktshot van Tara Lynn. Zittend in een rieten stoel laat zij, onder vermelding van de tekst ‘Spécial Rondes’, nauwelijks iets aan de verbeelding over.

Aandacht

Ondanks dat de toegenomen aandacht voor volle modellen overwegend als iets positiefs gezien wordt, zet de modewereld er zo nu en dan óók haar vraagtekens bij. Naar aanleiding van deze Elle-editie, kruipt onder meer Amy Odell van New York Magazine in de pen.

“Waarom moeten zoveel tijdschriften plus-size naakt afbeelden?", schrijft ze.  "Toen de modewereld besloot dat heel mager het nieuwe mooi was, hebben ze de ribben van deze meisjes toch ook niet eerst op de foto gezet? Waarom is dit anders?”

“Op de andere foto’s draagt Lynn wél kleren en dat is maar goed ook,” vervolgt ze. “Aangezien het tijdschrift erop gericht is vrouwen te leren hoe ze zich moeten áánkleden.”

Naast Lynn, is ook plus-sizer Johanna Dray in de editie opgenomen.

Tara Lynn in Elle