AMSTERDAM - In Londen vond de laatste ronde van de jurering plaats voor de Nederlandse verkiezing voor de Coiffure Award. De gala-uitreiking vindt zondag 9 mei plaats in het RAI Elicium te Amsterdam en wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam.

Haarstylisten uit het hele land werden gevraagd een professionele fotoserie van maximaal 4 foto's in te sturen waar het vakmanschap optimaal tot zijn recht zou komen.

Een ware stormloop van creatieve inzendingen was het gevolg, met shoots geschikt voor de meest toonaangevende internationale fashion magazines. De beelden laten zien waar de Nederlandse haarstylisten goed in zijn: van inspiratie tot creatie.

Touch

Volgens Hall of Fame jurylid Berni Ottjes / Burny's, is er dit jaar ruim aandacht voor mooi haar met een klassieke touch. "Veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van het haar, het pure bewerken. De genomineerden hebben een heel eigen totaalconcept neergezet, dat is de meerwaarde van een goede haarstylist."

De Coiffure Award is de meest prestigieuze haarmode - fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. Door haarstylisten uit binnen- en buitenland omschreven als dé belangrijkste wedstrijd op hun vakgebied.

De diverse awards worden uitgereikt aan stylisten die vakmanschap weten te combineren met het zichtbaar verleggen van het grensgebied binnen verschillende disciplines. Het podium voor nieuwe trends.

Er zijn awards te winnen in diverse categorien, zoals Dames, Heren, Newcomer of the Year, Team Award, Pers Award, Consumer Award en de Avant Garde Award. Onder de Awardwinnaars van de dames- en herencategorieën wordt uiteindelijk de Hairdresser of the Year gekozen.
 
Alle genomineerde foto's zijn te zien op www.coiffureaward.nl. Tot 4 mei kan heel Nederland zelf haar stem uitbrengen voor de Consumer Award.