AMSTERDAM – Alleen lingeriemerk Victoria’s Secret kan drie modellen in een zwembadje neerzetten en daar hordes pers mee trekken. Donderdag kreeg het merk het weer voor elkaar met ‘Angels’ Miranda Kerr, Candice Swanepoel en Alessandra Ambrosio.

De Angels van lingeriemerk Victoria’s Secret sloegen hun vleugels uit om neer te kunnen strijken in SLS Hotel in Hollywood. Eenmaal daar werden ze onmiddellijk met bikini’s het zwembad ingestuurd om ruchtbaarheid te geven aan de nieuwe swimwear-collectie.  

E-online greep de gelegenheid om Kerr aan de gebleekte tand te voelen over haar beautytrucs. "Gezond eten is de eerste stap", antwoordde de Australische schoonheid desgevraagd. "Ik eet extreem gezond, want dan heb ik meer energie."

Onder gezond verstaat het model organisch voedsel waaronder veel groenten, zoals spinazie, avocado en broccoli. Maar gezondigd wordt er ook. “Ik ben zo’n 80 procent gezond, ik geloof niet in geheelonthouding”, aldus Kerr.

De Franse frietjes die ze zich zo nu en dan goed laat smaken traint ze er door middel van Pilates, yoga en krachttraining weer af en zeer gedisciplineerd. Zelf onderweg krijgt het modellenlijf geen rust. "Als ik in hotels slaap, stap ik er op de step-apparaten", vertelt ze.  

Mager

Kerr, donderdag gehuld in een knalroze bikini en een hotpants, lag eerder dit jaar nog onder vuur om haar (plotseling) heel magere figuur. Geruchten gingen dat de Australische aan het diëten geslagen was om meer high-fashion modellenklussen te kunnen doen.

Het model zegt nu echter zwaar te tillen aan haar functie als rolmodel en haar gezondheid dan ook nooit in gevaar te zullen brengen.

"Zodra je in de publieke belangstelling gaat staan moet je onmiddellijk verantwoordelijkheid nemen voor de mensen die je beïnvloedt", zegt ze. "Lichaamsbeeld is iets waar de meerderheid van de jonge vrouwen mee worstelt en ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is dat modellen gezien worden als gezond en in verhouding."