AMSTERDAM - Wereldbekend schoenontwerper Christian Louboutin heeft een reclame opgenomen in samenwerking met Fashionair. Alsof hij het al jaren doet, gaat Louboutin met de voetjes van de vloer.

Op zijn zelf ontworpen schoenen (te herkennen aan de rode onderzijde) danst Louboutin (46)  met twee charmante dames op jazzmuziek in een minifilm genaamd Dancer in a daydream.

De hoofdrolspeler toont zich daarbij vooral aandoenlijk, ietwat onwennig, maar toch ook soepel in de heupen. De designer swingt er zo gezegd op los, ondanks dat voor sommige scènes gebruik gemaakt lijkt van een stand-in.

Dagdroom 

De ontwerper buigt zich in de commercial over zijn nieuwste schoenenontwerp en belandt zo in een dagdroom. Al dansend op het nummer We should kiss laat Louboutin zijn ontwerp zien. Ook de andere figuranten in de clip dragen schoenen van de schoenenkoning, aldus New York Magazine donderdag.  

De dans is gechoreografeerd door Arthur Gourounlian en de muziek is gecomponeerd en uitgevoerd door zanger en pianist Joe Stilgoe. Naast de reclame is er een filmpje over de opnames.