AMSTERDAM – Ondanks dat geschoren koppies populairder zijn dan ooit, zullen weinig mannen definitief kale schedel met open armen ontvangen. Wie het lot toch ten deel valt, blijkt met zijn blote hoofd echter nog alle kanten op te kunnen.

De Londenaar Philip Levine kwam namelijk op het idee zijn kale schedel als blanco canvas te gebruiken en dat bleek het begin van een reeks opvallende creaties. “Ik dacht, waarom níét mijn hoofd schilderen of beplakken voor het deel waar eerst mijn haar zat?” aldus de creatieve Brit over het project aan The Sun.

Zo maakte Levine al complete schilderijen op zijn hoofd, maar zijn er ook foto's van hem met een 'discobal-schedel' of een kale kop bedekt met honderden ‘gewone’ glimmende steentjes.

Vier uur

Levine zou dankzij zijn ontwerpen online inmiddels uitgegroeid zijn tot ster, maar hij moet er wel wat voor over hebben. Sommige ontwerpen kosten tot vier uur om goed en wel op de schedel te krijgen, waarbij er driftig getekend, geschilderd én gelijmd moet worden. Naast steentjes heeft Levine ook al objecten op zijn hoofd geplakt gekregen, zoals houten vlinders.

Philip Levine krijgt voor de uitvoering van zijn designs hulp van bodypainter Kat Sinclair.

Foto’s.