AMSTERDAM – Alleen buiten het huwelijk om is het taboe, maar seks en het islamitische geloof gaan verder prima samen. Zij het soms volgens iets andere regels en voorwaarden. Voor Abdelaziz Aouragh een reden om de eerste seksshop voor moslims te openen.

Het grote verschil met reguliere erotische webshops is dat bij El Asira (‘gemeenschap’) alleen producten verkrijgbaar zijn die niet in strijd zijn met de islamitische leer. Bovendien is de site gericht op het geven van voorlichting en het, op discrete wijze, bevorderen van de seksuele gezondheid van moslims.

Ook vrome moslims kunnen er dus terecht voor hun ‘erotic glide’, 'masculine balance', sensuele stimulatie en al dies meer. Bepaalde apparaten, zoals dildo's en vibrators, kregen wel een plek op de verboden lijst. "Nee, daar kan ik echt niet aan beginnen", aldus Abdelaziz.

Europa

Volgens de initiatiefnemer een gat in de markt. Bovendien is het uniek, in Nederland maar ook op Europees niveau. Aanvankelijk was er dan ook enige aarzeling bij Abdelaziz, maar na een gesprek met een imam was dat weg. "Hij was meteen positief", aldus de handelaar tegen EenVandaag.

Jan Jaap de Ruiter, arabist, gelooft er wel in. Met name jongeren zouden vaak nog volop aan het ontdekken zijn wat voor hen halal en wat haram is. Een seksshop, die tevens voorlicht, zou bij die behoefte aansluiten. De Ruiter is dan ook ‘aangenaam verrast’ over het idee.