AMSTERDAM – Het leeuwendeel van de mensen die vreemdgaan (92 procent) voelt zich hierover niet schuldig. Dat blijkt deze week uit een enquête van het tijdschrift Viva. De belangrijkste redenen om er een minnaar op na te houden? Dierlijke lust en seks.

De Viva’s Vreemdgaan Enquête werd uitsluitend door vreemdgangers ingevuld, mede door bezoekers van de site www.secondlove.nl hiervoor te benaderen. Second Love is een verzamelplek voor mannen en vrouwen met snode plannen. In totaal vulden 500 schuinsmarcheerders de vragenlijst in.

Op vraag ‘waar ben je naar op zoek bij je minnaar?’ gaf 56 procent van de vrouwen toe dat ze uit zijn op dierlijke lust en seks. 77 procent van de mannen geeft hetzelfde antwoord.

92 procent van alle ondervraagden - mannen en vrouwen - voelt zich vervolgens niet slecht over hun stiekeme acties.

Relatie opleuken

Van de vreemdgaande vrouwen zegt 50 procent niet van plan te zijn haar partner te verlaten. 42 procent vindt het juist een goede methode om de eigen relatie op te leuken.

Ruim een derde zegt iedere dag contact met haar minnaar te hebben.

Ook blijkt uit de rondvraag dat niet iedere locatie zich leent voor een buitenechtelijk avontuurtje. Een hotel, de auto of op het werk worden in ieder geval wel als geschikte plekken aangewezen. De populairste vreemdgaanplek is echter het eigen huis.