AMSTERDAM - Vanaf maandag 15 maart is Marie Claires chef mode Simone Dernee wekelijks op tv te zien in Project Catwalk. Zij zal de rol van Nederlandse Nina Garcia vervullen en wekelijks als jurylid haar pittige commentaar geven.

In het RTL5-programma strijden twaalf jonge ontwerpers om de roem en de hoofdprijs: een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week, een modespread in Marie Claire en een geld bedrag van 15.000 euro.

De opnames zijn al achter de rug en Simone mag natuurlijk nog niets verklappen. Nou ja, niet veel.  “De meeste creaties zouden Marie Claire niet halen,” durft ze alvast te verklappen. “Ik schrok echt van het niveau. Dat waren de ontwerpers overigens niet met mij eens. Sommigen hadden het idee dat hun ontwerp ons wel even omver zou blazen. Terwijl ik dacht: nou, daar mag nog wel een mode-academietje tegenaan.”

“Wel was ik ervan onder de indruk in hoe weinig tijd de ontwerpers met een creatie konden komen. Van schets tot catwalk”, aldus de expert.

Daryl

Ook ontwerper Daryl van Wouw kreeg een plek als jurylid. “Daryl en ik zaten heel erg op één lijn. We konden een outfit allebei af-schu-we-lijk vinden of juist super”, vertelt Dernee over hun samenwerking.

Naast Dernee en Van Wouw zal wekelijks een gastjurylid opwachting maken. De presentatie ligt in handen van Renate Verbaan.