AMSTERDAM - De 19-jarige Braziliaan Pedro Lourenço mag zich sindskort vergelijken met de grote designers. Hij wordt na enkele shows althans al binnengehaald als het nieuwe wonderkind van de modewereld.

Lourenço ontwerpt al sinds zijn 8e levensjaar en zijn eerste modeshow vond plaats in 2003 tijdens de São Paolo Fashion Week.

Zijn herfstcollectie van 2010 bestaat uit verschillende soorten leer dat een gevoel van verwondering geeft, iets wat maar weinig ontwerpers kunnen. Lourenço houdt van werken met leer, en werkt momenteel ook met plastic.

"Op sommige kledingstukken heb ik handgemaakte details aangebracht van leer of plastic. Ik vind het belangrijk dat het gemixt wordt, ik wil niet té futuristisch zijn. Sommigen vinden mijn werk te futuristisch, daar ben ik het niet mee eens, volgens mij is dit van nu, mijn generatie", zo vertelt het jonge talent aan New York Magazine.

Nintendo

Zijn grootste voorbeelden zijn Madeline Vionnet, waarvan zeer architectonisch werk de natuurlijke vrouwelijke vorm omarmt en Mario, van Nintendo. "Ik speel zo vaak als ik kan op de Nintendo, ik ben van de digitale generatie. Ik houd van Mario."

Daarnaast wordt hij ook beïnvloed door zijn ouders, die beiden ook ontwerpen. Zij verzorgden een heus publiek om zijn eerste collectie te komen bekijken toen hij nog maar 8 jaar oud was.