AMSTERDAM - De Amerikaanse ontwerper Isaac Mizrahi, momenteel op de Nederlandse televisie te zien als jurylid in The Fashion Show, heeft in een interview de vergelijking gemaakt tussen volle modellen en penissen.

Vollere modellen, zijn ze werkelijk terug? Volgens de Amerikaanse ontwerper Isaac Mizrahi wel. "Ik denk dat mooie modellen terug zijn," bevestigt hij desgevraagd tegenover New York Magazine.

"Ik haat het idee dat alleen vollere modellen chic kunnen zijn of zo. Als je het mij zou vragen zou zijn van 'Nee, ik wil geen vol model zijn, ik wil een módel zijn."

Kate Moss

Maar als ‘mooie modellen’ terugkeren, vindt Mizrahi dunne modellen dan niet mooi? "Weet je wat?" zegt Mizrahi. "Er was een moment dat meisjes echt heel erg dun waren. En mensen hielden ervan. Maar ik niet. Het zag er niet natuurlijk uit. Er zullen altijd dunne meisjes zijn. Kate (Moss red.) was altijd een heel dun meisje. Ze probeerde niets om af te vallen. En daarna ging iedereen ineens haar best doen om kilo’s kwijt te raken en dat was echt lelijk."

Op de vraag of Mizrahi een voorkeur heeft voor vollere vrouwen antwoord hij: "Ik weet het niet. Houd je meer van een man omdat hij een grotere penis heeft? Ja dus! Zo werkt het nu eenmaal."