AMSTERDAM – Cheng Guorong, de trendy zwerver die recentelijk uitgroeide tot een internethype, blijkt goed op de hoogte van de online complimenten die over hem de ronde gaan. Erg blij wordt hij er alleen niet van.

De 35-jarige Chinese man viel in de smaak dankzij zijn uitmuntend gecombineerde outfit, zijn liefde voor vrouwelijke kleding en zijn ruige uitstraling die mede door zijn kapsel, indringende blik en eeuwige peuk tussen zijn vingers bereikt werd.

Online wordt de zwerver, die mentaal niet helemaal in orde is, inmiddels liefkozend Brother Sharp, Beggar Prince en Handsome Vagabond genoemd. Foto’s van hem verschenen op tal van blogs en nieuwsmedia.

Natollen

Naar nu blijkt is de straatbewoner niet alleen op de hoogte van zijn plotselinge iconische status, hij blijkt er ook allerminst mee ingenomen. Cheng Guosheng, broer van de Cheng Guorong, heeft althans aan People’s Daily Online laten weten dat de knappe zwerver nog altijd natolt van alle aandacht en maar moeilijk aan zijn ‘nieuwe leven’ kan wennen.

Dit brengt dan ook weer goed nieuws met zich mee: om bij te komen van alle commotie rondom zijn persoontje is de hippe vagebond namelijk naar huis gegaan. Dat is in 11 jaar tijd niet meer gebeurd.

Buren en lokale instanties zijn zo ingenomen met de terugkomst van Guorong dat ze, om hun blijdschap te tonen, de familie spontaan voedsel en andere benodigdheden hebben gestuurd.