AMSTERDAM - Ieder seizoen wordt er in de modewereld weer volop gespeculeerd over wie het nieuwste topmodel is. Het meest opvallende gezicht van de Parijse modeweek was dit keer in ieder geval de 16-jarige Monika Jagaciak.

Vanwege leeftijdsrestricties mocht het model twee seizoenen geleden nog niet meelopen met de show in Parijs. Nu ze de leeftijd van 16 heeft bereikt is het geoorloofd voor haar om mee te doen en is ze meteen het meest gevraagde model van de modeweek, aldus New York Magazine vrijdag.

Jagaciak opende de shows van merken als Celine, Lanvin, Pedro Lourenço en Thierry Mugler. Bij Valentino, Cacharel, Giambattista Valli, Nina Ricci en Hermès vervulde ze de -eveneens prestigieuze- rol van hekkensluiter.

Polen

Het jonge model uit Polen stond al in toonaangevende bladen als de Italiaanse Vogue, Numéro en W en heeft onlangs haar contract met Calvin Klein verlengd.

Vorig jaar werd het meisje door Models.com en Style al uitgeroepen tot aanstormend talent. Met de afgelopen modeweek is die voorspelling realiteit geworden.