AMSTERDAM - Dé modeontwerper van het moment, Karl Lagerfeld, gaf na afloop van zijn Chanel-show in Parijs een interview. Zoals altijd kwam de Duitser weer met enkele straffe uitspraken.

Karl Lagerfeld, die op het moment voor Chanel, Fendi en zijn eigen lijn ontwerpt, zegt in het gesprek met Women's Wear Daily dat hij enorme veranderingen ziet in de modewereld. Hij vergelijkt de veranderingen met de omslag van de filmwereld, toen stomme films werden vervangen door gesproken films.

Lagerfeld vindt de snelheid in de modewereld niet meer dan normaal. “Als je de snelheid niet aankunt moet je niet zeuren, dat is hoe de modewereld in elkaar zit. Het is niet meer zoals vroeger toen er twee couture-collecties per jaar werden gehouden” aldus de ontwerper.

Mooie objecten

Chanel brengt tegenwoordig zes collecties uit. Creativiteit is dan ook geen probleem voor Lagerfeld: "Als je niet creatief genoeg bent om regelmatig met nieuwe ontwerpen en ideeën te komen dan moet je een andere baan zoeken."

De ontwerper bevestigt in het interview ook dat hij geen groot fan is van online shoppen. Lagerfeld: “Ik geloof niet in de verkoop van luxe producten online. Shoppen moet een genoegen zijn, online kan je niet genieten van de mooie winkels, het gevoel van de stof, hoe jouw aankoop wordt ingepakt.”

Karl gebruikt geen Twitter of andere social media, hij heeft er ook niets tegen vertelt hij. Computers gebruikt hij wel maar ook niet veel, hij koopt computers meer om hun schoonheid. Kaiser Karl zegt dan ook computers vooral erg mooie objecten te vinden.