AMSTERDAM - Het Amerikaanse tijdschrift Glamour toonde al vaker plus-size modellen wat uiteindelijk zelfs leidde tot een enorme mediahype. Intussen doet het blad er gerust nog een schepje bovenop en plaatst in juni plus-size model Crystal Renn op de cover.

Het gaat erg goed met de carrière van Renn. Eerder was ze al te zien in de 'size issue' van V-Magazine en liep ze in Londen de catwalkshow van Mark Fast.

De voluptueuze Renn staan niet alleen op de cover maar wordt vergezeld door Victoria's Secret Angel Alessandra Ambrosio en Sports Illustrated covermodel Brooklyn Decker, aldus Women's Wear Daily donderdag. De dames zelf twitterden vanaf het strand waar de shoot plaatsvond al foto's door.

Wat de invalshoek van de cover zal zijn, en of deze gepaard gaat met een uitgebreidere reportage, is wel nog onduidelijk.

Strand

Het zomerse trio werd op een strand in St. Barth’s gefotografeerd door Matthias Vriens-McGrath. In 2006 werd voor de laatste keer een model gebruikt op de cover van de Amerikaanse Glamour, na die tijd waren het alleen sterren die de omslag sierden.