AMSTERDAM - Lily Cole opende de Hermes-show in Parijs in een geheel leren catsuit. Ontwerper Jean Paul Gaultier bracht een ode aan Mrs. Peel uit de populaire show The Avengers uit de jaren ’60.

De show van Jean-Paul Gaultier voor het merk Hermes leek meer op een auditie voor een herfilming van The Avengers dan op een modeshow, aldus de Daily Mail donderdag.

Veel bezoekers herkende meteen het uiterlijk van Mrs. Peel (Diana Rigg) in de kleding van Lily Cole. De bolhoed, paraplu en tas die Cole droeg tijdens de Fashion Week in Parijs waren een knipoog naar de accessoires van Mr. Steed uit de bekende Britse tv-serie.

Toch beweerde Gaultier dat hij geïnspireerd was door andere tv-iconen, waaronder James Bond. Hij zegt: "Het concept is erg Engels, geïnspireerd door ‘The City’, een vernieuwde kledingstijl voor bijvoorbeeld vrouwen die bij een bank werken. Het is een soort Mrs. Bond, een Bond-ette."

Leer

De herfst/wintercollectie voor '10/'11 van Jean Paul Gaultier bestaat uit leren jassen, rokken, jurken en broeken, allemaal vergezeld door de kenmerkende hoed en paraplu.

Kleurgebruik was net als bij veel andere shows tijdens de Paris Fashion Week overwegend zwart.

Jean Paul Gaultier voor Hermes