AMSTERDAM - De show van Louis Vuitton had modellen van verschillende lichaamsbouw, leeftijd en etniciteit over de catwalk lopen. Marc Jacobs, de verantwoordelijke ontwerper, pleit dan ook voor meer diversiteit in de modewereld.

"Ontwerpers vertellen altijd dat ze ontwerpen voor vrouwen, en dan kijk je naar de catwalk en zie je geen enkele vrouw boven de twintig", zo vertelt Marc Jacobs aan The Guardian. “Deze keer heb ik dan ook verschillende, sexy vrouwen gecast – jonger, ouder, dun, voluptueus en met iedere etnische achtergrond.”

De verwachting is dat nu een invloedrijke ontwerper als Jacobs volle modellen toont het einde van de size-zero trend in zicht is.

Bekende namen

In de show liepen veel bekende namen mee; van de 46-jarige Elle Macperhson tot de 21-jarige Coco Rocha en de Nederlandse Lara Stone.

De nieuwe Vuitton-collectie voor de herfst van 2010 was volgens modecritici conservatief van aard; geen enkele rok kwamen boven de knie en de diepte van de decolletés bleef beschaafd. Jacobs heeft de kleding duidelijk ontworpen met echte, volwassen vrouwen in het achterhoofd. De setting van de show was er dan ook één van rust: lieflijke muziek klonk uit de boxen en in het centrum van de showzaal was een grote fontein geplaatst.

De show: 

Video