AMSTERDAM – Enkele mannelijke modellen fungeerden in harige pakken als sneeuwmannetjes, terwijl hun vrouwelijke collega’s door het ijswater stapten om de nieuwste Chanel-collectie te tonen. Karl Lagerfeld bracht mode en de opwarming van de aarde dit seizoen samen.

De Chanel-show vond dinsdagmiddag in het kader van de Paris Fashion Week plaats en enkele minuten na aanvang twitterde het aanwezige publiek al over gigantische ijsrotsen en smeltwater op het podium.

Hoofdontwerper van Chanel, Karl Lagerfeld, zei na afloop van de show dan ook dat de opwarming van de aarde aanleiding is geweest voor het thema. Ook de collectie zelf paste daar duidelijk in. Werd er al veel bont gezien deze gehele modeweek, Karl Lagerfeld heeft duidelijk niets op met half werk en toonde hele pakken met (nep)dierenhaartjes.

Mega-laarzen

Daarnaast bleek de verschrikkelijke sneeuwman bereid zijn poten af te geven aan de meisjes van Chanel, die tegelijkertijd tasjes meedroegen die niet zouden misstaan tussen andere ijsblokjes in de vriezer.

Ondanks de originele invalshoek en het goed uitgevoerde thema, was er ook ruimte voor enkele signaturen van Chanel. Zo werd als gewoonlijk veel gebruik gemaakt van tweed en waren ook lieflijke en frivole jurkjes weer in de collectie opgenomen. Al met al presenteerde koning Karl een warme, comfortabele winterlijn die bij Chanel-liefhebbers ongetwijfeld weer gretig aftrek zal vinden.

De show:  

Video

De ijsbergen van Chanel