AMSTERDAM - De nieuwe collectie van ontwerper John Galliano (ook bekend als hoofdontwerper van Dior) stond in het teken van nomaden en krijgers. Materialen als leer en bont waren een constante factor tijdens zijn show in Parijs.

Folklore lijkt altijd een terugkerend element in de modeshow van Galliano. Ditmaal geïnspireerd door nomaden en krijgers toonde de ontwerper in Parijs modellen met bont van de yak, tulbanden gemaakt van geitenleer uit Mongolië, vos en wol.

Modellen kregen naast grote hoeden en strikken op hun hoofd, indrukwekkende oorbellen en kettingen om. De make-up zorgde voor een rauw randje door de harde kleuren die gebruikt werden.

Enkele kledingstukken waren ingelegd met swarovski-kristallen wat voor een sprookjesachtig effect zorgde, als de zwierige stoffen uit de collectie dat al niet voor elkaar gekregen hadden. 

De ontwerper zelf was minstens zo'n bonte vertoning als zijn creaties: met een grote hoofdtooi en een dolk in zijn riem gestoken betrad hij ter afsluiting het podium, aldus de Britse Telegraph dinsdag.

Positief

Eerder deze week toonde de ontwerper de collectie voor Christian Dior, die door critici niet bijzonder positief werd ontvangen. Niet vernieuwend, luidde het commentaar van het modejournaille.

Ook in de collectie die Galliano creëerde voor Dior vormden (gigantische) hoeden een belangrijk element van de show.

De kleding van Dior was echter romantischer van aard met doorschijnende jurken en kleuren als zachtroze en bruin.  

De show: 

Video

John Galliano