AMSTERDAM – De legendarische Pirelli kalender, die door het gelijknamige bedrijf jaarlijks aan al haar belangrijkste klanten gegeven wordt, staat traditiegetrouw bol van schaars geklede topmodellen. De editie voor 2011 belooft echter nu al van een iets andere slag te worden.

Niemand minder dan de excentrieke Karl Lagerfeld is namelijk gevraagd om de foto’s voor de komende editie te verzorgen, aldus Women's Wear Daily dinsdag.

De Duitser heeft al te kennen gegeven niet geïnteresseerd te zijn in ‘cliché’-settingen (hagelwit strand tegen de achtergrond van een azuurblauwe oceaan) maar de plaatjes waarschijnlijk erg dichtbij huis te schieten.

“Ik doe het waarschijnlijk gewoon in mijn studio in Parijs”, aldus de populaire ontwerper. “Een strandshoot ligt echt te veel voor de hand.”

Beste

De foto’s zullen rond april gemaakt worden en Lagerfeld heeft laten doorschemeren dat alleen de ‘beste meisjes’ voor de klus geboekt zullen worden. Wie dat zijn, wilde de Duitser nog niet zeggen.

Het is voor het eerst dat modeontwerper annex fotograaf Karl Lagerfeld de Pirelli kalender verzorgt. Onder meer Patrick Demarchelier, Bruce Weber en Mario Testino gingen hem voor. De kalender bestaat sinds 1964. 

Opnames Pirelli kalender 2010: 

Video