AMSTERDAM – John Galliano’s herfst/winter-collectie voor 2010 borduurt voort op de eerder gepresenteerde lentecollectie van dit jaar. Het thema: de vrije levensstijl.

De show van afgelopen weekend was geïnspireerd op de film The Libertine. De film gaat over de tweede graaf van Rochester, een Engels libertijns schrijver die zich een vrije levensstijl had aangemeten. Ondanks dat hij getrouwd was met Elizabeth Malet, hield hij er vele minnaressen op na.

Galliano kleedde zijn modellen in lange doorschijnende jurken en andere op lingerie lijkende kledingstukken. Zachte kleuren als roze en beige vulden de catwalk.

Modellen droegen naast de jurken, hakken in bijpassende kleuren. Een stijl die andere ontwerpers dit seizoen al achter zich hadden gelaten.

Zelf kleedde Galliano zich als een echte Rochester, hij droeg een poëtisch shirt, daaronder een grijze rijbroek en rijlaarzen met zilveren sporen.

Mad Hatter hoeden

Hilary Alexander, fashion director van de Daily Telegraph, had als commentaar dat de hoofddeksels op niets anders leken dan de hoeden van ‘the Mad Hatter’ van Alice in Wonderland. Ze was wel helemaal in haar nopjes over de 'fantastische parade van romantiek en retro'. Ook het publiek leek weer ingenomen met het werk van Galliano. 

De show:  

Video

Dior en het vrije leven