AMSTERDAM – Alsof de verwijzing van de G-spot naar het rijk der fabelen nog niet voor voldoende deceptie in de slaapkamer heeft gezorgd, stelden Britse onderzoekers ook nog vast dat liefst één op de tien vrouwen orgasmen faket. Dat wil zeggen: altijd faket.

Voor wie net niet voldoende hoofdpijn heeft om het feest tussen de witte lakens af te blazen, wil een gefingeerd orgasme nog wel eens uitkomst bieden. Toch blijkt menig vrouw niet alleen in uitzonderingssituaties op haar acteerprestaties terug te vallen.

Eén op de tien dames (10 procent) geeft namelijk toe bijna iedere keer tijdens seks te doen alsof.

Verschil

Van alle vrouwen heeft bijna de helft (48 procent) ooit wel eens een orgasme gefaked. 38 procent zegt dan ook te geloven dat mannen het verschil tussen een echt en geacteerd climax niet zal kunnen vertellen.

Een vijfde geeft overigens wel toe dat als íéts neporgasmen buiten de deur houdt, het fantasieën over andere mannen zijn.

Gevolgen

Het niet hebben van een bevredigend seksleven, kan grote gevolgen hebben: 7 procent van de 3000 ondervraagde vrouwen zegt haar relatie om die reden wel eens beëindigd te hebben. Slechts 10 procent daarvan heeft de reden voor dat slechte nieuws echter ook kenbaar gemaakt aan de partner in kwestie.

Door de bank genomen is er in veel slaapkamers ruimte voor verbetering. Een vijfde van de vrouwen zegt ‘extreem ongelukkig’ te zijn met haar seksleven, waarbij met name een gebrek aan voorspel en snelle orgasmen van de partner als reden genoemd worden.

Heimelijk

Overigens lijkt het er wel op dat vrouwen graag heimelijk klagen en niet direct van plan zijn problemen aan te pakken. Ruim een kwart geeft althans toe zich te veel te schamen om haar onvrede kenbaar te maken.

“Het ligt duidelijk niet alleen aan de mannen, vrouwen moeten ook beter communiceren over wat ze willen”, laat een woordvoerder van een frisdrank-producent, die het onderzoek liet uitvoeren, weten aan de Daily Mail. “Het kan natuurlijk liggen aan moeheid of stress, maar als een man iets niet goed doet zal dat pas veranderen als hem dat gezegd wordt.”