AMSTERDAM – Het Nederlandse ontwerpduo Viktor & Rolf deed menig modehart zaterdag in Parijs weer hevig bonzen. Met hun nieuwste, bijzonder volumineuze, prêt-à-porter collectie toonden de excentrieke designers zich weer van hun creatiefste kant.

De show, die in het kader van de Paris Fashion Week plaatsvond, was opgezet als verkleedpartijtje waarvoor in eerste instantie de ontwerpers zelf en Amerikaans topmodel Kristen McMenamy waren uitgenodigd. 

Laatstgenoemde verscheen dan ook samen met Viktor Horsting en Rolf Snoeren op het relatief eenvoudige podium, dat enkel bedekt was met tekeningen van gereedschap. McMenamy was daarbij gehuld in een uit de klauwen gewassen bontjas, die niet alleen een meter lang was maar minstens net zo breed.

Lagen

Al gauw bleek dit gigantische ontwerp het begin van een reeks ingenieuze vondsten én de reden waarom Viktor & Rolf zich op het podium bevonden. Het topmodel bleek namelijk maar liefst tien lagen kleding onder de reuzenjas te dragen.

De ontwerpers waren dus broodnodig om het model te helpen met uitkleden, waarbij ieder uitgetrokken kledingstuk uiteindelijk door een ander schaarsgekleed model weggedragen werd. Wat hierbij opviel is dat verschillende items getransformeerd werden (binnenstebuiten, ondersteboven, vaak met ritsen) tot een compleet andere outfit.

Halverwege de show herhaalde het proces zich andersom. Aangeklede modellen betraden opnieuw de catwalk en gaven met behulp van Viktor & Rolf hun kleding weer af aan de ditmaal schaarsgeklede Kristen McMenamy.

Bont

De collectie zelf bestond uit louter zwart- en grijstinten. Er werd, zoals meer ontwerpers dit modeseizoen, veel gebruik gemaakt van bont en ook de welbekende strikken van Viktor & Rolf kwamen voorbij.

De show kon na afloop rekenen op een warm applaus van het publiek, waaronder onder meer Lindsay Lohan en Beth Ditto zich bevonden. 

De show: 

Viktor & Rolf houden verkleedpartijtje