AMSTERDAM - De volle wenkbrauw maakt een terugkeer van de trend uit de jaren ’80. Helaas hebben veel wenkbrauwen sindsdien zoveel moeten verduren dat niet iedereen zomaar aan de nieuwe hype mee kan doen.

In 1990 was het de trend om potlooddunne wenkbrauwen te hebben, een tijd daarna begonnen zelfs mannen hun wenkbrauwen bij te werken en scheerden ‘tramlijntjes’ ter versiering.

Maar het tij is gekeerd, aldus de Daily Mail zaterdag: de pincet verdwijnt in de kast, en vrouwen laten hun wenkbrauwen weer weelderig groeien.

Het terug laten groeien van de wenkbrauwen is niet voor iedereen mogelijk. "Veel mensen weten niet welke permanente schade ze aanbrengen door het overmatig weghalen van haar bij de wenkbrauwen. Veel haar groeit namelijk niet meer terug", vertelt dokter Bessam Farjo, haartransplantatie chirurg. Voor deze groep is er nu de wenkbrauwtransplantatie.

Populair

Farjo vervolgt: "Een wenkbrauwtransplantatie is de enige manier om de huidige vorm terug te krijgen. Het aantal personen dat een wenkbrauwtransplantatie wil is sinds vorig jaar verdubbeld."