AMSTERDAM - Tijdens de Fashion Week in Parijs vertoonde het merk Balenciaga modellen met pastelkleurige wenkbrauwen.

Wenkbrauwen worden steeds vaker door visagisten bij modeshows flink onder handen genomen. Vorig jaar meldde de Guardian al dat modellen de wenkbrauw steeds meer beschouwen als overtollig haar.

Gebleekte wenkbrauwen die de illusie van geen wenkbrauwen wekken, worden sindsdien regelmatig tijdens modeshows gesignaleerd.

Lara

Het Nederlandse model Lara Stone liet op advies van Carine Roitfeild, hoofdredacteur van de Franse Vogue, haar wenkbrauwen eveneens oplichten. Sindsdien is haar succes alleen maar toegenomen en loopt ze shows voor merken als Chanel, Prada en Jean Paul Gaultier.

Ook Balenciaga stuurde al eerder modellen met gebleekte wenkbrauwen de catwalk op. Topvisagist Pat McGrath wijt dat aan de recessie. “De huidige economische problemen dagen mensen uit voor meer gedurfde make-up te gaan”, aldus de visagist.

Modeland

Balenciaga zette in Parijs de volgende stap en introduceert als eerste wenkbrauwen in pastelkleur. Ook de Indische ontwerper Manish Arora liet in de lichtstad gekleurde wenkbrauwen zien. Of de rest van modeland volgt zal de tijd moeten uitwijzen.