AMSTERDAM – Ronde vormen werden al vaker in magazines gezien, maar ze blijken nu ook in trek voor catwalkklussen. Verschillende ontwerpers kozen er althans voor ook voluptueuzere modellen te casten voor hun shows.

Tijdens de show van Giles liepen bijvoorbeeld verschillende ‘Angels’ van Victoria’s Secret over de catwalk, waaronder Rosie Huntington-Whitely, Alessandra Ambrosio en de net bevallen Karolina Kurkova. Deze lingeriemodellen staan bekend om hun ronde vormen en zijn dus uit een heel ander hout gesneden dat het doorgaans veel dunnere high-fashion model.

Coco Rocha, die door designers naar eigen zeggen onlangs nog te dik gevonden werd voor de catwalk, werd eveneens gespot bij Giles, aldus Stylelist vrijdag.

Doutzen

Ook Prada koos tijdens de Milan Fashion Week niet exclusief voor graatmager. Designer Miuccia huurde onder meer de 'sexy' lichamen van Lara Stone en Doutzen Kroes in voor haar runway.

Tevens in Londen werden de gratenpakhuizen overgeslagen: designer Mark Fast koos voor de fraaie plus-size modellen Crystal Renn en Hayley Morley.

Ondergewicht

Tijdens de Madrileense modeweek werd eerder een soortgelijk signaal uitgezonden. Daar werden drie modellen naar huis gestuurd, twee Spaanse en één Belgische, omdat deze leden aan ondergewicht.

Volgens de modewebsite zullen de bewegingen er gezamenlijk op korte termijn voor zorgen dat kleding ook groter ontworpen zal worden. Iets wat hoofdredactrice van de Britse Vogue, Alexandra Shulman, vermoedelijk zal toejuichen. Eerder gaf zij piepkleine designerkleding de schuld van de afvalrace onder modellen.