AMSTERDAM - Kunstschaatser Johnny Weir, die afgelopen Olympische Spelen een zesde plek verwierf, wil zich gaan toeleggen op mode. Komende zomer wil de Amerikaan zijn wedstrijden combineren met modeles.

Het ontwerpen van kunstschaatspakjes lijkt het meest voor de hand te liggen maar daar ligt niet de ambitie van de schaatser. "Ik wil een echte modelijn. Mensen worden vaak gelinkt aan de eerste baan waar ze voor kiezen. Ik wil dat niet. Wat mijn volgende stap ook zal zijn, ik wil het niet associëren met kunstschaatsen", zo vertelt hij aan Crushable.

Tevens vertelt hij educatie altijd erg belangrijk te hebben gevonden. "Toen ik oud genoeg was om te begrijpen wat hogere scholing inhoudt, wist ik dat dit één van de belangrijkste dingen is om te doen wanneer je jong bent. Een opleiding volgen waarin ik ben geïnteresseerd is heel belangrijk voor me", aldus de sportman.

Aantrekkelijk

Of hij zijn ambitieuze plannen snel werkelijkheid gaat maken is nog onduidelijk. De Olympische Spelen van 2014 in 'zijn tweede thuisland' Rusland blijven aantrekkelijk.

Daarnaast is hij ook druk bezig met de promotie van zijn realityshow Be Good Johnny Weir.