AMSTERDAM – Twee jaar, elf maanden en acht dagen nadat twee geliefden elkaar eeuwige trouw hebben beloofd, bevindt het huwelijk zich op het absolute hoogtepunt. Getrouwde koppels zouden zich gemiddeld genomen dan tenminste het gelukkigst voelen.

Dat blijkt uit onderzoek van een online mediaplatform dat zich richt op getrouwde stellen. De website liet voor de uitspraken 4000 mannen en vrouwen hun geluk nader bepalen, aldus Express donderdag.

De enquête wees uit dat geliefden rond de drie jaar huwelijk zeer ingenomen zijn met hun seksleven en hun woning, die rond deze tijd volledig naar smaak ingericht is.

Bovendien vinden echtparen dat zij na de kleine drie jaar huwelijk nog altijd voldoende ruimte en tijd hebben voor romantische dineetjes voor twee.

Puzzelstukjes

“Ons onderzoek toont aan dat na drie jaar huwelijk de puzzelstukjes in elkaar vallen. Er wordt het meest gelachen samen en voor de televisie wordt er nog veel geknuffeld”, aldus onderzoekster Carol Richardson.

“Ook worden er nog veel kleine gebaren gemaakt zoals voor elkaar koken en elkaar helpen met schoonmaken", vervolgt Richardson. "Het suggereert dat de sleutel tot een gelukkig huwelijk niets te maken heeft met luxueuze geschenken, maar met er voor elkaar zijn en kleine momenten met elkaar delen.”