AMSTERDAM - Model Ovo Drenth, bekend van het programma Holland’s Next Top Model, staat in de spotlight van de Italiaanse Vogue. Het model van Nigeriaanse afkomst staat onder meer bekend om haar lach en 'stralende gloed'.

Aan Vogue vertelt Ovo hoe haar modellenavontuur precies begon. "In het dorp (Zuidlaren, red.) waar ik woonde kwamen er geen scouts langs. Dus ik schreef me in voor het programma Holland’s Next Top Model en op dat moment merkten mensen me eindelijk op."

Ovo speelde tevens in de film Dusk van Nederlandse fotograaf Erin Olaf, voor het magazine reden het aanstromende talent in de spotlights te zetten. "Dat was erg leuk om te doen. Ik speelde de hoofdpersoon en mocht ook zingen", vertelt ze daarover. "Vandaar dat het voor mij een erg spannende klus was om te doen."

Stijl

Over haar persoonlijke stijl is het model heel duidelijk. "Hoge hakken, kort haar en hier en daar wat sieraden. Ik verlaat mijn huis nóóit zonder sieraden."

Ook vintage kleding heeft de aandacht van Ovo, maar ze houdt het meest van het combineren van stijlen om altijd een persoonlijke touch te geven aan haar look. "Ik heb niet een stijl. Ik mix verschillende stijlen – van sportief tot boho-chic of van classy tot old school. Maar ik probeer er altijd een unieke draai aan te geven."

Ovo stond in Nederland eerder onder meer op de cover van Avantgarde.