AMSTERDAM - Menig aspirant model wordt tijdens modellenwedstrijden bijgebracht schaamte en preutsheid overboord te gooien om carrièrekansen te vergroten. Voor de 15-jarige Lindsey Wixson staat het dragen van een bh tijdens een shoot haar carrière echter allerminst in de weg.

Wixson- nu al geroemd om haar poppengezicht- is op 15-jarige leeftijd de ster van de recente Miu Miu-campagne en weigerde voor de lens van topfotograaf Craig McDean topless te poseren.

Op de set van een fotosessie voor magazine W vroeg het model om een bh om onder een doorschijnende top te dragen. Een ongewoon verzoek voor een beginnend model: "Ik ben pas 15 en ik vond het nogal eng. Ik weet zeker dat mijn moeder het verschrikkelijk zou vinden. Ik zag het niet zitten om de boel aan iedereen te showen", aldus Lindsey over het voorval.

Video

De carrière van de 15-jarige startte eveneens op een ongewone manier. Op haar twaalfde besloot de uit Wichita afkomstige schone om model te worden, en plaatste ze een video op de site Models.com.

Niemand minder dan Steven Meisel selecteerde haar vervolgens voor een reportage in de Italiaanse Vogue. Het startschot voor haar carrière die momenteel als een komeet omhoog schiet.

Na de Prada-show te hebben gelopen, uitgeroepen te zijn tot het gezicht van de Miu Miu lente/zomercampagne en een editorial in ID-magazine, siert ze ook de cover van Life, het blad dat haar volgde tijdens de New Yorkse modeweek. Een aardige staat van dienst voor een modellendebutante die nu al op haar strepen staat.