AMSTERDAM - Vette zijscheidingen en asymmetrische kaalgeschoren koppies worden genoemd als dé nieuwe haartrends. 

Haarstylist Guido Palau noemt de zijscheiding, die net boven het oor begint en met veel gel wordt vastgeplakt, 'een beetje grunge' en ietwat mannelijk. Palau creëerde de look voor Alexander Wang én Bottega Veneta.

Een teken dat de haarstylist veel verwacht van deze look, want vorig modeseizoen deed hij hetzelfde met de lange vlecht over de schouder; zowel bij de show van Alexander Wang als die van Miu Miu koos de hairstylist voor de lange vlecht. Deze haardracht werd vervolgens een directe hit, ook buiten de catwalk, aldus Style dinsdag.

Asymmetrie

Asymmetrie is het sleutelwoord als het over haartrends gaat. Dat geldt zeker voor het kapsel waarbij het hoofd half kaalgeschoren wordt. In eerste instantie misschien niet erg 'Hollywood', maar celebrities op de rode loper van de BET-Awards bewezen het tegendeel.

Zangeres Rihanna is misschien wel het meest bekend om het kapsel, maar het was collega-zangeres Cassie die als allereerste haar hoofd kaal liet scheren – gedeeltelijk althans.

Daarna volgde de Amerikaanse TV-persoonlijkheid Lala Vazquez en afgelopen week was het Carmen Electra die de tondeuse naar hartenlust gebruikte. Ook Amber Rose en Mel B hebben inmiddels voor een gedeeltelijk geschoren koppie gekozen.

Scheiding en geschoren koppie