AMSTERDAM – Modewinkel Raak hield maandagavond haar zesde show in de Zuiveringshal West op het Westergasfabriek terrein. Het thema ‘Rood’ zette de avond extra in een glamoursfeer.

Jos van Raak staat bekend om zijn elegante en vrouwelijke stijl. Ook deze keer week hij daar niet vanaf met 17 felrode jurken, in ‘Sunset Boulevard’ stijl, subtiel (en soms iets minder subtiel) afgewerkt met parels, goud en Swarovskisteentjes.

Voor de collectie jurken is enkel gebruik gemaakt van zijde en crêpe. De kick-off van de ronde vuurrode japonnen, was één betoverende, maagdelijk witte trouwjurk.

Catwalk

De gewilde show trok honderden gasten waaronder zoals gewoonlijk een handjevol Bekende Nederlanders. Onder meer stylist Bastiaan van Schaik, enkele Gooische Meisjes en Patty Brard (in schreeuwerig oranje) zaten front row.

De meeste bekende gezichten waren echter zoals vanouds bij Raak op de catwalk te vinden: Lieke van Lexmond, Irene van der Laar, Froukje de Both en Giovanca Ostiana toonden dit jaar de glamorous voorjaarscollectie. Met name Lieke en Giovanca bleken weer echte catwalkdiva's.

Ook was er hoog gezelschap uit New York beloofd, maar wie of wat dat precies was is nooit helemaal duidelijk geworden. De reacties mocht dat echter niet beïnvloeden: de show werd goed ontvangen.

Recessie

Na de vorige, meer ingetogen show, haalde Jos Raak dan ook alles uit de kast. "Na de koude winterdagen en een jaar met de recessie in de hoofdrol vond ik het tijd voor een vrolijke en knallende voorjaarscollectie."

Naar eigen zeggen een goede keus, Raak is althans ingenomen met het verloop van de avond. “Ik ben erg blij met het resultaat en zit alweer vol ideeën voor de volgende show”, aldus de Amsterdamse modeman.  

Voorafgaand aan de eigen collectie van Jos van Raak werden in drie rondes 54 sets getoond uit de winkelcollectie. De drie thema’s waren ‘marine’, ‘classy’ en een knallende ronde ‘full colour’.

Bekijk ook lezersfoto's van de avond op NUFoto.

Modeshow Raak