AMSTERDAM - In Milaan is de modeweek tot een einde gekomen. De gemene deler van de collecties bleek een sexy uitstraling. Volgens kenners in sommige gevallen zelfs iets te. Ook de jaren '60 en '70 waren gebruikt als inspiratiebron.

De Britse Christopher Kane ontwerpt naast zijn eigen collectie sinds twee seizoenen voor Versus, het jongere label van Versace. Kane sloot zondagavond de week af met zijn Versus-collectie en liet zien dat hij het juiste rauwe randje kan geven aan de sexy Versace-stijl. Er kwam ondergoed als bovengoed voorbij, kleurrijk satijn en fluweel.

Marni bracht eerder op de dag de Marni-vrouw als jaren ‘60 bibliothecaresse. Bermuda’s, plooirokken en kniekousen. De kniekousen zagen we ook eerder al bij Prada en wordt genoemd als een trend voor volgend jaar winter.

Jaren 70

Dolce & Gabbana gaven het publiek wat ze van hen verwachten: kant, lingerie en sexy jurkjes. Bij Gucci en Pucci, die beide zaterdagavond showden, hing er een jaren ‘70 gevoel in de lucht.

Gucci-ontwerpster Frida Giannini liet jassen met grote kragen, struisvogelleer, over de knie en slank gesneden pantalons zien. Pucci ontwerper Peter Dundas kwam met showgirls versierd met struisvogel veren en glimmende body’s.

Latex

De Dsquared-show van de broertjes Catan viel niet in goede aard bij critici. De show was dramatisch met leer en latex in zwart en bloedrood en accessoires als spinnenwebben.

De show kon volgens Style.com een stuk subtieler en de kinky uitstraling werd eerder als 'icky' ervaren. Bij Gianfranco Ferre kwam er ook behoorlijk wat leer de catwalk over, dit in tegenstelling tot de serene prinsessenjurken bij Alberta Ferretti.

Leren leggings

Versace blonk uit met patchwork en het veelvuldig gebruik van spiegelend leer. Bottega Veneta liet een tweestrijd zien tussen vrouwelijke en mannelijke vormen met teddybeer zachte jassen en leren leggings.

D&G ging voor een après-ski uitstraling op de catwalk en het sexy Just Cavalli veranderde de modellen in punkers.

Milaan Fashion Week