AMSTERDAM - De nieuwe herfs/wintercollectie van Spijkers en Spijkers liet zich inspireren door de film Metropolis. Metropolis dateert uit 1927 en vertelt het verhaal over verdeeldheid tussen klassen die uiteindelijk tot elkaar komen.

Kledinglabel Spijkers en Spijkers liet zich inspireren door het contrast dat duidelijk aanwezig is in de film: enerzijds pracht en praal, anderzijds het sombere en smoezelige.

Het duo showde de nieuwe collectie gedurende de Milaan Fashion Week en het contrast uitte zich door edelmetaalachtig en glanzend zijde in combinatie met matte stoffen als wol en katoen. Daarnaast werden krachtige, scherpe en geometrische patronen afgewisseld met ronde en glooiende vormen.

De industriële gebouwen uit Metropolis werden teruggevonden in de prints van de kledingstukken. De collectie werd tevens gekenmerkt door een mix aan zowel donkere als heldere kleuren.

Spijkers en Spijkers wist al deze contrasten zo fijn te combineren dat de collectie volgens aanwezigen een fraai geheel uitstraalde.

Truus

Modelabel Spijkers en Spijkers bestaat uit de Nederlandse tweelingzussen Truus Spijkers en Riet Spijkers, die het merk in het jaar 2000 oprichtten. Het modeduo brengt jaarlijks een lente/zomer en een herfst/winter collectie uit, die in typische modesteden als Parijs, Londen en Milaan getoond wordt.

Enkele creaties.