AMSTERDAM - Nederland wordt vertegenwoordigd door modeontwerper Huyn Yeu in de finale van de internationale bontmodewedstrijd Remix, die wordt gehouden op woensdag 3 maart aanstaande in Milaan.

Hij werd geselecteerd uit een groep van vertegenwoordigers uit 23 deelnemende landen. Remix wordt jaarlijks georganiseerd door de Internationale Bonthandel Federatie.

De collectie van Yeu werd vervaardigd door Furlab, het bont innovatiecentrum van het Nederlands Bont Instituut.

Enthousiast

“Dit is fantastisch nieuws”, reageert Yeu enthousiast. “Met bont werken is zowel vanuit zakelijk oogpunt als wat betreft vormgeving en esthetiek voor mij van groot belang. Dit is een belangrijke steun in de rug. Door onder andere voor Nederlandse nerts te kiezen, kan ik garanderen met de beste bontsoorten te werken ook als het gaat om dierenwelzijn.”

“De deelname van Huyn Yue aan de finale is weer een bewijs dat Nederland ook internationaal volop meedoet in modevormgeving op het gebied van bont”, aldus woordvoerder van het bontcentrum, Ron Haarman. “Met Huyn Yeu hebben we een goede kanshebber op de hoofdprijs, die onder meer een redactioneel artikel in Wallpaper inhoudt.”

Yue won in 2009 al de Frans Molenaar prijs en was afgelopen januari genomineerd voor de Fur Innovation Award.