AMSTERDAM – Geheel in lijn met de huidige trend neemt ook Calvin Klein afstand van modellen. Voor de nieuwste campagne zoekt het merk althans negen landen af voor dé mooiste ‘echte’ man. De finalisten zijn inmiddels bekendgemaakt.

De wedstrijd, waarbij gewone mannen het kunnen schoppen tot het nieuwe internationale ondergoedmodel van Calvin Klein, kreeg de naam 9 Countries, 9 Men. Het merk heeft, na castingdagen in alle deelnemende landen en een selectie van online aanmeldingen, de negen finalisten nu onthuld. Voor Nederland is dat de 20-jarige Chiel Konings.  

Andere finalisten zijn Laurence Cope (19, Engeland), Mickael Melcher (22, Frankrijk), Lenn Haberthaler (21, Duitsland), Nikos Douramanis (22, Griekenland), Carmelo Di Guardo (23, Italië), Dan Miller (23, Rusland), Luis Ansa Echegaray (24, Spanje) en Alex Bechet (23, Zweden).

Jamie Dornan

In totaal 3000 aanmeldingen haalden het tot de jurering. De jury bestond uit Calvin Klein-ondergoedmodel Jamie Dornan, Devon Parsons van Select Model Management en enkele sleutelfiguren uit de media, waarvan niet bekend is wie het zijn.

De uiteindelijke winnaar wordt de komende twee maanden door het publiek gekozen. Eind april, begin mei zal de winnaar vermoedelijk bekend gemaakt worden.

Volgens een woordvoerster maakt Konings een goede kans te winnen. De ingewijde baseert dat op geluiden afkomstig van CK London.

Naast een rol in de nieuwe onderbroekencampagne New Steal Underwear (gebaseerd op de negen vlaggen van de deelnemende landen) krijgt de winnaar een jaarcontract bij Select Model Management.

Calvin Kleins mooisten