AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de eigen kledingkast. Dit keer een lofzang voor nudes & neutrals. 

Voorheen alleen bekend van huidskleurig ondergoed, maar nu omgedoopt tot nude. Nog nooit was de modewereld zo overspoeld van items, en hele outfits, in deze nieuwe it-kleur.

Nudes, kleurtinten die lijken op huidskleur, zijn het nieuwe toonbeeld van chic en vernieuwend. Al deze zomer werden de eerste nudes gezien, maar voor 2010 kan de garderobe er wat topdesigners en celebrities betreft vol mee gehangen worden.

Vooral voor vrouwen met een bleke huid vergt deze trend een behoorlijke omschakeling, een porseleinen huidje met nudes is namelijk tres chic bevonden.

Eigentijds

Nudes werden op de catwalk voor dit seizoen op veel verschillende manieren gecombineerd, maar de zogeheten neutrals werden door ieder modegenie gematcht met nudekleurige kledingstukken.

Onder neutrals worden neutrale tinten verstaan als wit, grijs, kaki en bruin. Gedragen met een nude item geven deze een eigentijdse, uptown look die gevoel voor stijl uitstraalt.

Nederlands trots Viktor & Rolf lieten op de runway een extravagante collectie zien, waarbij nudes en neutrals werden gecombineerd met felle snoepkleurtjes en zwart. Vooral de uitbundige in stukken gehakte ruches en lingerie details zorgden voor een feest op de catwalk.

Bij Belgische buur A.F. Vandevorst matchte nude met allerhande bruintinten en fris wit. Door veel voile en transparante stoffen te gebruiken, zorgde Vandevorst voor een sexy twist aan de nude trend.

Ruim

Bij Chloé waren de nudes ondergebracht in ruime colberts en gemakkelijke broeken die de boyfriend-trend weer een seizoen veiligstelde. In Londen werd tijdens de runway show de 25e verjaardag van Burberry Prorsum gevierd met de herontdekking van de klassieke kaki trenchcoat: een combinatie van nudes & neutrals en de militaire trend. De trenchcoat is dan ook een absolute must-have komende lente/zomer.

Fashion-forward celebrities zoals Sienna Miller en Chloe Sevigny lieten zich al meerdere malen fotograferen in een nude jurk. Het belangrijkste hierbij is om een nude outfit altijd te breken met een harde kleur, denk aan felrode lippen, een turquoise tas of een zwart jasje.

Casual

Zelf zijn de nudes en neutrals perfect te combineren met een blauwe jeans voor een casual look of een zwart paar skinnies voor een vleugje chic. Ook licht nude op door het te dragen met een glanzend item in dezelfde kleur.

Wat accessoires betreft, is de nude/neutral pump je-van-het, vooral met een peep-toe en felgekleurde teennagels.

Volgende week van WeLikeFashion: Grieken Regeren

Trend Report: Nudes & Neutrals