AMSTERDAM – Hoewel Prada zich de afgelopen seizoenen vooral een ‘benenmerk’ toonde, liet het luxemerk tijdens de modeshow in Milaan donderdag een heel andere kant van zichzelf zien. De nadruk lag dit keer vooral op borsten.

De bekendste looks die het Italiaanse modemerk de laatste tijd produceerde hadden één ding met elkaar gemeen: ze trokken de aandacht naar de benen.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij de lieshoge laarzen die topdesignster Miuccia Prada enkel combineerde met een uit de klauwen gewassen colbertje. En hetzelfde gold voor de ultrakorte maar wijde luierbroekjes van het merk.

Rondborstig

Hoe anders was dit tijdens de herfst/wintercollectie voor de volgende herfst en winter. New York Magazine meldt althans dat de modellen er dit keer ongewoon rondborstig uitzagen. Weliswaar liep Lara Stone mee, een Nederlands model dat bekend staat om haar welgevormde figuur en grote borsten, maar dit was niet de enige opvallende voorgevel.

Verschillende items bleken namelijk over ‘ingebouwde borstruimte’ te beschikken: de stof was zo in elkaar gezet dat de tops voorzien waren van twee holle piramideachtige ruimten. Hierdoor lijken de borsten van de draagster groter.

Toch lijkt dit an sich nog geen reden voor groots enthousiasme. Het online magazine noemt de ‘borstzakjes’ althans ‘die dingen waar haute couture al eeuwen geleden afscheid van nam’.

Op meerdere manieren was overigens getracht de borsten onder de aandacht te brengen: verschillende kledingstukken hadden ook ruches, plooien of andere opvallende details rondom het borstgebied.

Modellen 

Net als voorgaande seizoenen toonde Prada zich met deze show overigens opnieuw groot fan van Nederlandse meisjes. Naast Lara Stone liepen ook Doutzen Kroes, Lisanne de Jong, Patricia van der Vliet, Ylonka Verheul en Melissa Tammerijn mee.

De volledige show.

Prada herfst-winter '10/'11