Wc-papier verleden tijd met Spatoilet

AMSTERDAM - Met de komst van het Spatoilet waait de Japanse gewoonte geen toiletpapier te gebruiken over naar Europa.

Gemiddeld zit men per dag meer dan een kwartier op het toilet. Dat is op jaarbasis 4,5 dag en op een mensenleven bijna een jaar, zo toonde onderzoek van Glorix eerder aan.

Spatoilet is een luxe vormgegeven toiletzitting die op het gangbare toilet wordt geplaatst, zonder verbouwingen. Het heeft een ingebouwde waterpomp die aangesloten wordt op de bestaande waterleiding.

Douchearm

De toiletzitting bevat een beweegbare douchearm die verschillende reinigende en lichaamsverzorgende taken uitvoert. Daarbij kan de wc-bril ook nog eens worden verwarmd. 

Naast de reguliere douchefuncties kent de wc een ontspannende massagedouche, die ook als klysma kan worden gebruikt, en een föhn.

Klachten

Mensen met medische klachten zouden extra baat hebben bij de Spatoilet. Irritaties, ontstekingen en uitstulpingen kunnen het reinigen van de lichaamszones bemoeilijken, vooral als er met papier gewerkt moet worden.

Door de functiemogelijkheden van Spatoilet kunnen alle moeilijk te bereiken of pijnlijke oneffenheden moeiteloos worden schoongespoeld, waardoor klachten eerder zouden afnemen of stabiliseren.

Tip de redactie