Meer ruimte voor dikke en zwarte modellen op Vogue.it

AMSTERDAM - De Italiaanse Vogue heeft haar Engelstalige website opnieuw gelanceerd. Nieuw is dat de content is onderverdeeld in drie onderwerpen, Vogue Black, Vogue Curvy en Vogue Talents.

Vogue Black gaat over het donkere talent in de mode-industrie. Op deze eerste dag wordt er bijvoorbeeld een artikel gewijd aan topmodel Tyra Banks.

Vogue Curvy wordt logischerwijs gevuld met vrouwen met een gevormd figuur. Dat onderwerp wordt op dit moment ondersteund door een interview met misschien wel het bekendste plus-size model: Crystal Renn. Ook aandacht voor Lizzie Miller, de vollere dame die bekendheid genereerde met haar bijna-bloot reportage in Marie Claire.

Vogue Talents lijkt tenslotte te handelen over meer algemene zaken. Bij dit onderwerp wordt op dit moment up-coming modemerk Rodarte aangehaald.

Apart

Waarom de Italiaanse Vogue deze drie onderwerpen apart presenteert is niet duidelijk. Het medium lijkt er echter mee in te willen springen op de huidige veranderingen in de modewereld waarin zaken als discriminatie en chronisch ondergewicht vaker aan de kaak gesteld worden.

New York Magazine lijkt de nieuwe weg vooralsnog niet erg te steunen. Op de nieuwe indeling van de site reageert het medium althans met sarcasme: “Interessant genoeg zijn er nu drie secties. Want deze zaken moeten apart behandeld worden. Zo blijkt.”

Tip de redactie