'Plastische chirurgie niet langer taboe'

AMSTERDAM - Uit onderzoek is gebleken dat het heersende idee over plastische chirurgie verandert: mensen zijn het normaler gaan vinden en oordelen dan ook minder negatief over mensen die ervoor kiezen.

Plastische chirurgie is tegenwoordig niet alleen meer weggelegd voor de Hollywood-elite maar ook toegankelijk voor de massa. Uit nieuw consumentenonderzoek van de American Academy of Cosmetic Surgery is dan ook gebleken dat de houding ten opzichte van deze chirurgievorm steeds opener is geworden, aldus The Plastic Sugery Channel die woensdag over de studie publiceert.

De focus van het onderzoek lag ook daadwerkelijk op de acceptatiegraad van cosmetische ingrepen in de samenleving. 71 procent van de ondervraagden gaf aan te denken dat de maatschappij minder bevooroordeeld staat tegenover plastische chirurgie dan vijf jaar geleden.

Tweederde van de respondenten (62 procent) heeft daarbij het gevoel dat deze minder veroordelende kijk een positief effect heeft op de instelling aangaande een persoonlijke ingreep. Met andere woorden: men zou zich nu minder schamen om voor een correctie uit te komen.

Bevestigen

AACS president Mark Berman: "De onderzoeksresultaten bevestigen wat wij al langer hebben gemerkt, plastische chirurgie wordt meer en meer alledaags."

De meest ingeburgerde ingrepen zijn volgens Berman de borstvergroting, facelift en buikwandcorrectie. "Bij de non-operatieve ingrepen zijn dit botox- en laserbehandelingen om haar te verwijderen", aldus de kenner.

Tip de redactie