Burberry live 3D-modeshow geslaagd

AMSTERDAM - Het Britse luxemerk Burberry was de eerste die dinsdagavond haar herfst/winter ‘10/’11 modeshow wereldwijd live 3D streamde en met succes: het spektakel trok een uitstekende opkomst, zo laat Sky News de volgende dag weten.

Grote namen als Kate Hudson, Mary-Kate Olsen en Kristen Stewart zaten front row in het Chelsea College of Art.

De Burberry-collectie is ontworpen door creatief directeur Christopher Bailey. Aan Sky News  legde hij uit waarom hij besloot de show live én 3D te streamen. “Ik wilde de show graag in verschillende steden laten zien en ik probeerde de mensen daar dezelfde energie en belevenis te laten ervaren als in Londen."

Parijs

In steden als Parijs, Los Angeles, New York, Dubai en Tokio beleefden de genodigden de spectaculaire show met een 3D bril. Het overige publiek kon de show, weliswaar 2D, live volgen op Burberry.

De mode-insiders en aanwezige sterren brachten een ode aan de traditionele Burberry trenchcoat door zich in het legendarische item te hullen. Onder andere Twiggy, Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour en Mary-Kate Olsen droegen de jas waar het merk mee groot geworden is.

Sombere start

De London Fashion Week ondervond een sombere start door de dood van Alexander McQueen. Achter de schermen sprak Christopher Bailey met Sky News over zijn dood. “Mijn hart gaat uit naar Lee’s familie. Hij was een enorm, enorm talent.”

De collectie werd gekenmerkt door warme kleuren als mosgroen, bordeaux rood en donkerbruin. Bont en andere ‘harige’ kledingstukken stonden tevens centraal op de Burberry catwalk.

Burberryshow succes

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie