Koffie op smaak met vingerafdruk

AMSTERDAM – Philips, die eerder de Senseo op de markt bracht, werkt aan een nieuw vernuft op koffiegebied. Uit de stal moet binnen afzienbare tijd een nieuw apparaat komen dat versgemalen koffie op smaak kan maken met behulp van een enkele vingerafdruk.

De voorkeuren van de desbetreffende gebruiker kunnen dan van de vingerafdruk afgelezen worden. Philips zelf noemt het een ‘revolutionaire technologie’, aldus de Telegraaf woensdag.

Hoewel Philips het product zal verhandelen is Saeco, een Italiaanse koffiemachine-fabrikant die vorig jaar door het Eindhovense bedrijf werd overgenomen, de bedenker ervan.

Saeco moet de markt voor duurdere espressoapparaten, die ook onder het grote publiek steeds gretiger aftrek vinden, voor Philips gaan veroveren. Onderzoeksbureau GfK zegt dat deze markt nog een flinke groeipotentie heeft.

Xelsis

De Saeco Xelsis, zoals de nieuwe uitvinding gaat heten, behoort met een prijskaartje van 2000 euro, tot het topsegment en zal vanaf april verkrijgbaar zijn. De vingerafdrukken kunnen zelf worden ingesteld.

Tip de redactie