'Kinderen nieuwste spa-bezoekers'

AMSTERDAM - Volgens de manager van de nieuw geïntroduceerde Mamounia spa in Marokko, zijn luxe spa's niet alleen meer een 'geheime vrouwenclub'. Ook de familie en kinderen komen tegenwoordig mee om te baden in weelde.

"We zien een tweede generatie spa-bezoekers," vertelt manager Marianna Nielsen. "Kinderen die met hun ouders meekomen." Ze vervolgt: "Toen ik mijn carrière 23 jaar geleden begon waren de spa's een soort geheime vrouwenclub, alles was roze en erg vrouwelijk.’

Nu zijn de spa's inclusief behandelingen voor het hele gezin. "We hebben groepen, families en bruiloften, noem het maar op," aldus Nielsen.

Ook Tracy Lord, de manager van MiraSpa in Hong Kong ziet veranderingen. Ze vertelde aan Relaxnews: "Wij zien een stijging van het aantal gasten dat kuuroorden kiest voor kinderpartijtjes, bruids- en baby party's of verjaardagen."

Authenticiteit

Andere trends die de spa-experts merken zijn het groeiend aantal mensen dat aan yoga of meditatie doet. Ook wil men weer de authentieke, culturele ervaringen opdoen. Biologische producten worden eveneens steeds vaker gekocht, volgens The Independent.

Tip de redactie