Nederlandse man is ijdel maar efficiënt

AMSTERDAM - De Nederlandse man is ijdel, zo blijkt uit onderzoek van Discovery Channel onder bijna 3800 mannen. Het leeuwendeel (84 procent) geeft aan er graag goed uit te zien. Persoonlijke verzorging van huid en haar wordt daarbij het meest bepalend gevonden.

Ondanks de ijdelheid is tweederde van de mannen niet tevreden met zijn uiterlijk. Zij zouden graag gespierder en slanker zijn. Eenderde van hen is zelfs wel eens jaloers op andere mannen.

92 procent van de mannen denkt dat een verzorgd uiterlijk een positieve uitwerking heeft op hun carrière.

Complimenteren

Meer dan de helft van de mannen vindt het prettig om aantrekkelijk gevonden te worden. Ze horen dit het liefst van hun partner of van andere vrouwen. Desondanks delen ze zelf weinig complimenten uit. Als ze dat al doen, complimenteren ze het liefst vrouwen.

Een ruime meerderheid van de mannen is ervan overtuigd dat vrouwen zich het meest aangetrokken voelen tot hun persoonlijkheid en minder tot hun uiterlijk of hun geld. Als het toch op uiterlijk aankomt, denken mannen dat vrouwen het meest letten op verzorging en kleding. Ze denken echter dat hun eigen partner zich het meest aangetrokken voelt tot hun ogen.

Spiegel

Driekwart van de mannen neemt elke dag een douche of bad. Ze wassen graag hun haar; bijna de helft van alle mannen doet dit dagelijks. 85 procent van de mannen trekt elke dag een schone onderbroek, en 60 procent schone sokken aan.

Vrijwel alle mannen dragen hun broek meerdere dagen achtereen en nagenoeg evenzoveel dragen maar een of twee verschillende paar schoenen per week.

Tip de redactie