'Sekscruises vinden gretiger aftrek'

AMSTERDAM – Erotisch vertier op zee blijkt in populariteit toe te nemen. Steeds meer gerenommeerde cruisemaatschappijen proberen klandizie althans in toenemende mate te verleiden met allerhande ‘love boats’.

Zo zijn er al tripjes speciaal voor cougars (oudere vrouwen die het graag aanleggen met veel jongere mannen) en cruisevakanties exclusief voor swingers, aldus de Telegraaf maandag.

Carnival Cruise Lines (CCL), de eerste aanbieder van dergelijke reizen, is in middels gestopt met het aanbieden van de ‘cougar-vakanties’. Niet vanwege tegenvallende omzetresultaten maar vanwege de bak kritiek die de maatschappij ontving naar aanleiding van het initiatief.

Het gat dat CCL achterliet is echter ook alweer gedicht. Concurrent van CCL, Royal Carribean, komt dit jaar namelijk met een cougartrip en ook Norwegian Cruise Line biedt vanaf dit jaar een dergelijke vakantie aan.

Driedaags

CCL mag de 'cougars' dan voortaan overslaan, het blijft de cruise voor swingers wel aanbieden. Dit betreft een driedaagse tocht door de wateren van de Bahama’s waarbij passagiers niet alleen van de zon en de zee kunnen genieten maar ook van erotische shows en -zwembadparty’s. Bovendien vinden er orgasme-, massage- en sm-seminars plaats.

Overigens merken de Nederlandse reisbureaus nog altijd weinig van de trend waar de krant melding van maakt. Maar, zo laat een medewerker van een bureau weten, de balie van een reisbureau is nu niet bepaald een plek waar je open en bloot vertelt dat je een swingerscruise wil maken.

Dergelijke vakanties zouden dan ook met name bij de cruiseaanbieders zelf geboekt worden.

Tip de redactie