Weer catwalksucces voor plus-size Crystal Renn

AMSTERDAM - Haar carrière als model had zeker geen vliegende start, maar sinds Crystal Renn de hoop op size-zero heeft opgegeven gaat het haar voor de wind.

Crystal Renn heeft momenteel kledingmaat 44 maar is minstens zo succesvol als haar dunnere collega’s. Haar voluptueuze figuur weerhoudt de 23-jarige er dan ook niet van catwalks te bewandelen.

Afgelopen weekend liep de Amerikaanse tijdens de London Fashion Week zelfs in een reguliere catwalkshow mee, aldus verschillende media maandag. Het betrof een collectie weinig verhullende knitwear van Mark Fast die Renn samen met enkele andere plus-sizers mocht tonen.

Naast de slankere collega’s liep bijvoorbeeld ook model Hayley Morley (21) mee, die met haar maat 40 nog altijd zwaar is voor een model.

Medewerkers

Vorig jaar liet Mark Fast ook enkele vollere dames tijdens zijn show meelopen, alleen kostte hem dat toen twee medewerkers. Zij waren destijds zo verbolgen over het feit dat de ontwerper voor ‘echte vrouwen’ koos dat zij spontaan het werk neerlegden.
 

Tip de redactie