AMSTERDAM - DJ Isis van der Wel is in de nacht van vrijdag op zaterdag verkozen tot nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam.

Circa 1200 mensen woonden in poptempel Melkweg de slotstrijd tussen de kandidaten bij. Hoeveel aanwezigen hun stem hebben uitgebracht is niet bekend, meldde een woordvoerster.

Van der Wel gooide bij de jury hoge ogen met haar kunst- en cultuurplan, aldus de zegsvrouw. Zo wil de kersverse 'burgermoeder' de uittocht van kunstenaars uit de hoofdstad een halt toeroepen door ''meer ruimte te creëren voor spontaniteit en flexibiliteit''. Een ander speerpunt is het aanstellen van een gemeenteambtenaar die zich fulltime moet bezighouden met de nacht.

Nachtraad

Van der Wel is vooral bekend onder haar artiestennaam, DJ Isis. Tijdens haar campagne wist ze collega-artiesten te mobiliseren om haar kandidatuur te steunen. Zo sloten zangeres Ellen ten Damme en rapper Def P zich aan bij haar zogeheten Nachtraad.

Het ambt van (nacht)burgemeester zit Van der Wel overigens in het bloed: haar moeder Ineke van der Wel-Markerink is burgemeester van Rijswijk (Zuid-Holland).